Isnin, 17 Mei 2010

ikan pari pon period????

seawal 7.00 pagi dikejutkan oleh ibu terchenta untuk teman pergi pasar...
haih!!!(-_-")
serius mate masih kelat-kelat ubi...
x pe lah demi yang terchenta....gagah jugak melangkah walau tilam,selimut dan bantal seakan tidak mahu melepaskan daku pergi (T_T)
cuci muka...tanpar-tanpar sikit...gosok gigi...ok pergi bersiap...jangan tanya pasal mandi :P
naik kereta...sambung tidur zzzzz....okeh sampai di pasar:

emak:ema hari ini nak mak masak lauk ape???
ema nekmah:ema nak makan asam pedas(buat muka mengharap)
emak:asam pedas lagi??dua hari lepas baru mak masak
ema nekmah: (buat muke kesian (@_@) )
emak: okeh lah...nak masak asam pedas ape???
ema nekmah:ikan tuh(sambil tunjuk jari...sebab x tahu name)
emak: nak ikan duri??
ema nekmah: (anguk...walau sebenar x tahu name ikan tuh)
emak pon pilih lah ikan ...then suruh pakcik ikan tu potong kecik-kecik....

tiba-tiba datang seorang makcik dengan ramahnya

makcik:nak masak asam pedas hari ni???(mungkin terdengar perbualan kami)
emak: a' ah anak dara ni nak makan...
makcik
: owh..ikan pari kalau masak asam pedas pon sedap jugak :)
emak: sedap jugak tapi takut ikannya hancing..
makcik:tu lah kalau hancing x sedap..
ema nekmah: ikan pari hancing???kenape??? die kencing ke mak??
makcik: x lah...ikan pari tu datang bulan..
ema nekmah:datang bulan???eh ikan pon period??
emak: yer lah lagipon ikan ari baranak...
ema nekmah
:yer ker???dulu cikgu x ajar pon...ikan paus ema tahu lah~~
makcik:betol ikan pari beranak dan datang bulan....kalau time datang bulan tu lah bau die hancing...
emak: lagi pon ikan pari ade mitos tersendiri yang kononnye dia kene sumpahan dari seorang perempuan tapi mak pon x tahu betol atau x....
ema nekmah: kire betollah ikan pari ni period??
emak:betollah...kot....

dalam hati ema masih bertanya betol ker ikan pari period????habis tu x pakai tuala wanita ker???ikan pari kene sengugut x??
hahahhahah
kalau lah betol...alamak ai umor otw nk 20 tahun baru ema tahu???kesian!!!
hahahaha
habis kalau x betol???
tapi x kan mak tipu pulak..ker mak pon dengar cerita orang???
entah lah ema pon x tahu korang pikir lah sendiri ok!!



*motif gambar: nk naik kapak cari ikan pari..then tanye die betol ker khabar angin tu??? :P

2 comments:

Tanpa Nama berkata...

kapak kew kapal??

Tanpa Nama berkata...

Wow, this artіcle is goοd, my sister is analyzing theѕe kinds of things, thus
Ӏ am gоіng to inform her.

My ωeblog - herbal highs and salts

Catat Ulasan

ulangan

sy x tahu kenape blog saya macam ni...kesulitan amat dikesali..kalau ade sape tahu macam mane nk buat tiada ulangan terjadi sila tinggal kan comment anda (^_^) miahahah

Isnin, 17 Mei 2010

ikan pari pon period????

Dicatat oleh ema nekmah (nornekmah abu bakar) di 2:41 PG
seawal 7.00 pagi dikejutkan oleh ibu terchenta untuk teman pergi pasar...
haih!!!(-_-")
serius mate masih kelat-kelat ubi...
x pe lah demi yang terchenta....gagah jugak melangkah walau tilam,selimut dan bantal seakan tidak mahu melepaskan daku pergi (T_T)
cuci muka...tanpar-tanpar sikit...gosok gigi...ok pergi bersiap...jangan tanya pasal mandi :P
naik kereta...sambung tidur zzzzz....okeh sampai di pasar:

emak:ema hari ini nak mak masak lauk ape???
ema nekmah:ema nak makan asam pedas(buat muka mengharap)
emak:asam pedas lagi??dua hari lepas baru mak masak
ema nekmah: (buat muke kesian (@_@) )
emak: okeh lah...nak masak asam pedas ape???
ema nekmah:ikan tuh(sambil tunjuk jari...sebab x tahu name)
emak: nak ikan duri??
ema nekmah: (anguk...walau sebenar x tahu name ikan tuh)
emak pon pilih lah ikan ...then suruh pakcik ikan tu potong kecik-kecik....

tiba-tiba datang seorang makcik dengan ramahnya

makcik:nak masak asam pedas hari ni???(mungkin terdengar perbualan kami)
emak: a' ah anak dara ni nak makan...
makcik
: owh..ikan pari kalau masak asam pedas pon sedap jugak :)
emak: sedap jugak tapi takut ikannya hancing..
makcik:tu lah kalau hancing x sedap..
ema nekmah: ikan pari hancing???kenape??? die kencing ke mak??
makcik: x lah...ikan pari tu datang bulan..
ema nekmah:datang bulan???eh ikan pon period??
emak: yer lah lagipon ikan ari baranak...
ema nekmah
:yer ker???dulu cikgu x ajar pon...ikan paus ema tahu lah~~
makcik:betol ikan pari beranak dan datang bulan....kalau time datang bulan tu lah bau die hancing...
emak: lagi pon ikan pari ade mitos tersendiri yang kononnye dia kene sumpahan dari seorang perempuan tapi mak pon x tahu betol atau x....
ema nekmah: kire betollah ikan pari ni period??
emak:betollah...kot....

dalam hati ema masih bertanya betol ker ikan pari period????habis tu x pakai tuala wanita ker???ikan pari kene sengugut x??
hahahhahah
kalau lah betol...alamak ai umor otw nk 20 tahun baru ema tahu???kesian!!!
hahahaha
habis kalau x betol???
tapi x kan mak tipu pulak..ker mak pon dengar cerita orang???
entah lah ema pon x tahu korang pikir lah sendiri ok!!



*motif gambar: nk naik kapak cari ikan pari..then tanye die betol ker khabar angin tu??? :P

2 ulasan on "ikan pari pon period????"

Tanpa Nama berkata...

kapak kew kapal??

Tanpa Nama berkata...

Wow, this artіcle is goοd, my sister is analyzing theѕe kinds of things, thus
Ӏ am gоіng to inform her.

My ωeblog - herbal highs and salts

Catat Ulasan